L'Institut Valencià de Cultura presenta la seua nova producció Faust

Del 5 al 23 de desembre l’Institut Valencià de Cultura presentarà al Teatre Rialto de València la seua nova producció Faust.
Aquesta és la segona de les sis produccions que al llarg de la temporada 2018-2019 se presentaran al Teatre Rialto, sis propostes que giren al voltant del concepte d’identitat abordat des de diversos angles. La primera d‘aquestes produccions fou Alexandria centrada en la identitat digital, que es va representar durant tres setmanes al Rialto amb una mitjana d’ocupació d’espectadors del 80% i que va penjar en nombroses ocasions el cartell de «no hi ha localitats» gràcies, entre d’altres coses, al programa «Habitem el Rialto» de fidelització i creació de nous públics.
Després de l’univers digital de Alexandria ens apropem a una obra universal que al llarg de la història ha inspirat òperes, peces musicals, obres dramàtiques, pel·lícules, etc.
Com tot clàssic, Faust dialoga amb el nostre present i connecta amb l’aspiració que té qualsevol persona de fer realitat els seus desitjos i el preu que estem disposat a pagar per ells.
Vendre l’ànima a canvi de la joventut eterna i gaudir dels plaers mundanals o accedir al coneixement il·limitat són els motor més coneguts de Faust: mite fonamental de la cultura occidental.
Aquesta versió de Faust converteix en matèria teatral la gran obra al voltant d’aquest mite que va escriure Goethe, un dels iniciadors de la consciència comú europea, amb una posada en escena plena de força estètica i intensitat interpretativa.
La direcció de l’espectacle és de Jaume Policarpo, recent triomfador als Premis de les Arts Escèniques Valencianes amb quatre guardons pel seu espectacle La Celestina, i està interpretat per Enric Benavent, Empar Canet, Rosanna Espinós, Vicent Domingo, María Caballero i Jorge Valle.
Jaume Policarpo, director de l’espectacle, ha remarcat que en aquest «la vivència real del que passa a l’escenari la proporcionen el actors» i ha afegit «és una obra molt ambiciosa, una obra magna d’un màxim representant de la cultura germànica i europea com Goethe, però que mostra una profunda estima cap a l’home i molta curiositat per entendre la seua existència»