Cargando Eventos...

X Cerrar
Registro
Acceso
Buscador de eventos en Valencia

Fecha
Tipo de evento
Iniciar búsqueda eventos
X Cerrar
Uso de cookies
Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios, se utilizan para prestar o habilitar servicios o finalidades solicitados por los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí
Estás en: Portada > Ciudad
RUSSAFA

El servici de Mobilitat Sostenible de València ha presentat als veïns el projecte de remodelació de Russafa

Grezzi: ''La recuperació i dignificació d'este espai històric és un objectiu compartit per tots els actors de l'entorn i l'enteniment ha estat senzill''
REDACCIÓN 2021-02-05
Plaça de Russafa actual. EPDA.
Plaça de Russafa actual. EPDA.

El servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València ha presentat als veïns i veïnes del barri de Russafa el projecte de remodelació integral de la Plaça de Russafa, emanat dels pressupostos participatius d'inversions de 2018-2019. La presentació s'ha realitzat per via telemàtica en una reunió amb la participació d'una trentena de persones, entre les quals es trobaven els integrants del grup motor que va participar en l'elaboració del projecte (representants d'entitats veïnals, del Mercat de Russafa, de l'Església de Sant Valer, de la falla Mercat de Russafa, etc.) i els regidors Carlos Galiana, Isabel Lozano i el responsable de l'actuació, Giuseppe Grezzi.

El resultat ha rebut una acceptació generalitzada i les persones participants han pogut preguntar i vore contestats els seus dubtes sobre l'actuació i de per què s'han adoptat unes solucions o unes altres. Cal recordar que l'espai a reurbanitzar es situa al voltant de l'església de Sant Valer i Sant Vicent Màrtir, Bé de Rellevància Local, la importància i el valor paisatgístic de la qual s’han vist minvats per les condicions en les quals es troba l'espai en l'actualitat, conseqüència d'un ús inadequat per al punt més emblemàtic del barri i que els veïns i veïnes entenen com una plaça que hauria de “afavorir la trobada informal, la sociabilitat i la convivència”, i on es puga “jugar, seure, passejar, celebrar…”, evitant la degradació actual com a conseqüència del seu ús com a aparcament.

L'àmbit comprén per tant la plaça Baró de Cortés, el carrer Pare Perera i la seua continuació amb la plaça del Doctor Landete fins a la seua trobada amb el carrer Russafa. “La Plaça de Russafa forma part del nucli primitiu del barri, el qual està catalogat com a Nucli Històric Tradicional”, ha apuntat el regidor Giuseppe Grezzi, “i este fet, la necessitat de recuperar i dignificar este espai històric, és un objectiu que compartixen tots els actors de l'entorn, per la qual cosa ha estat senzill arribar a un enteniment”.

Per a materialitzar l'actuació, es projecta repavimentar l'àmbit emprant rajola de formigó prefabricat antilliscant i resistent alternant tres tonalitats de grisos. També substituir i ampliar la zona de jocs existent reforçant-la amb la inclusió de jocs de superfície, renovar i augmentar la dotació de bancs i crear una nova zona de descans i reunió a la cantonada sud-oest de la plaça mitjançant la qual evitar l'accés de vehicles a la plaça delimitant la zona de trànsit per als vianants. D'esta forma, es dignifica el gran espai central diàfan que pretén albergar activitats de diferent índole festiva, social, cultural… i es visibilitza l'entrada al mercat des de la plaça. A més, es preveu ampliar i confinar millor la zona de contenidors de residus al costat del mercat per al seu major control d'olors, a més d'augmentar la periodicitat de recollida d'estos.

D'altra banda, es preveu disposar aparcabicis i grans jardineres al costat de la bancada per a generar un espai més amable i de major qualitat ambiental, així com substituir els fanals existents per noves lluminàries eficients de tecnologia LED, a més d'ampliar la dotació amb quatre nous elements en la zona pròxima al mercat.

 

La necessitat d'aparcament dels venedors del mercat es resoldrà mitjançant l'habilitació de la zona ORA per al seu ús exclusiu durant l'horari de mercat.

Pel que fa a la tramitació patrimonial, el projecte ha estat informat favorablement des del punt de vista arquitectònic per la Direcció Territorial d'Educació, Cultura i Esport i es remetrà per a la seua aprovació en la Junta de Govern Local de la setmana vinent amb un pressupost base de licitació de 314.257,1 euros.

 

También te podría interesar...
0 Comentarios en la noticia




Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en Viu Val�ncia serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Foros de debate

No hay foros activos

Pulse aquí para ver los foros abiertos

Buscar en Viuvalencia.com

publi

Buscar

Todas las secciones