Carme Torras ofereix una conferència a La Nau sobre intelligència artificial, ètica i ciència-ficció

Carme Torras, doctora en informàtica i professora d’investigació de l’Institut de Robòtica i Informàtica (CSIC-UPC) de Barcelona, ofereix demà la conferència Enxarxats: Tecnologia, ètica i ciència-ficció al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte, que tindrà lloc a les 19 hores a l’Aula Magna, s’emmarca dins del cicle «Els grans reptes de la ciència», organitzat per la revista Mètode de la Universitat de València i l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives per a celebrar els 100 números de la publicació de divulgació científica.
L’aparició de les xarxes socials, la utilització massiva de dades i el desenvolupament dels algorismes d’aprenentatge són alguns dels fenòmens que marquen l’actualitat tecnològica. En la xarrada, Carme Torras, tractarà aquestes qüestions i analitzarà l’estat de la recerca en intel·ligència artificial avui dia. Carme Torras, que compagina la seua tasca de recerca amb l’escriptura literària, se centrarà en els dilemes ètics que suggereix la seua darrera novel·la Enxarxats, una història sobre les possibilitats d’Internet i les responsabilitats de les interaccions en xarxes.
Actualment, Carme Torras dirigeix un grup d’investigació sobre robòtica assistencial i ha publicat diversos llibres i articles sobre models neuronals, visió per computador, intel·ligència artificial i robòtica. Recentment va coordinar, juntament amb el professor Ramon López de Mántaras, el número 99 de Mètode dedicat a la intel·ligència artificial, Interconnectats: Màquines i humans davant del segle 10101.
A més, com a novel·lista s’ha ocupat també dels dilemes ètics suscitats per la robòtica, la intel·ligència artificial i les xarxes socials. Ha rebut diversos premis literaris com el Manuel de Pedrolo 2007 i Ictineu 2009 per la seua obra La mutació sentimental i el Premi Ictineu 2018 per Enxarxats.
La conferència és d'entrada lliure amb aforament limitat.
El cicle «Els grans reptes de la ciència» s’emmarca dins de la programació que el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha organitzat amb motiu del seu 20è aniversari coincidint també amb el 520è aniversari de la Universitat de València. La pròxima conferència del cicle serà el 16 de maig a càrrec de Pere Puigdomènech i coincidirà amb la inauguració d’una exposició a La Nau amb motiu dels 100 números de Mètode.