La Filmoteca emparenta 'Bonjour tristesse', de Preminger, amb 'A bout de souffle', de Godard

La Filmoteca projectarà el dijous, 6 d'abril, a les 19.00 hores, 'Bonjour tristesse' (1958), d'Otto Preminger dins del cicle 'Bàsics Filmoteca'. El crític cinematogràfic Daniel Gascó serà el responsable de presentar la pel·lícula al públic de la sala Berlanga i d'explicar les seues relacions de filiació amb 'A bout de souffle' (1959), de Jean-Luc Godard. 'A bout de souffle' podrà veure's el divendres 7, a les 20 hores, i el diumenge 9, a les 18.00 hores. La segona projecció de 'Bonjour tristesse' és el dissabte 8, a les 18.00 hores.
'Bàsics Filmoteca: Diàlegs i filiacions' planteja una mirada a la història del cinema a través de l'emparellament de clàssics del cinema de diversos períodes històrics i de diferents geografies cinematogràfiques que mantenen relacions de parentiu i afinitats. En la seua cinquena sessió, el cicle emparenta 'Bonjour tristesse', l'adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Françoise Sagan que va realitzar el veterà Otto Preminger, amb 'A bout de souffle', una de les pel·lícules fonamentals en l'inici de la Nouvelle Vague francesa i de la filmografia de Jean-Luc Godard. Rodades amb tan sols un any de diferència, però des d'estils i narratives radicamente diferents, ambdues pel·lícules estan protagonitzades per una jove Jean Seberg en el millor moment de la seua carrera. Com assenyala el crític Daniel Gascó, "resulta profètic el plànol final de 'Bonjour Tristesse', quan veiem que una Jean Seberg compungida es desmaquilla lentament enfront d'un espill (fermall final que reprendria Stephen Frears en 'Las amistades peligrosas'), som testimonis de com l'actriu resol la seua primera etapa hollywoodenca. El seu trànsit de marioneta d'Otto Preminger a primera musa de la Nouvelle Vague va ser just el contrari que dictava el seu títol: una bocanada d'aire fresc. Mai en la seua vida seria tan feliç".
Les sessions de cicle setmanal 'Bàsics Filmoteca' se celebren els dijous a partir de les 19.00 hores, estan centrades en la revisió de la història del cinema, són d'un marcat caràcter educatiu, ja que s'edita una guia didàctica per a cada sessió i compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic. Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules seran presentades per crítics de la revista Caiman Cuadernos de Cine, col·laboradora del projecte. L'entrada de totes les sessions de 'Bàsics Filmoteca' és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.